Information om Coronaviruset/covid-19

Hur vi hanterar verksamheten i pandemin.

Folkhälsomyndigheten avråder just nu från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas, till exempel museum. Därför ber så många som möjligt att avstå från att besöka oss just nu.

Vi har öppet till våra utställningar. I tider av kris är kultur viktigt för det psykiska välbefinnandet och vi vill finnas till för dig som verkligen behöver besöka oss till exempel för att bryta isoleringen och ha en aktivitet att genomföra.

Våra utställningar har varit öppna för allmänheten under hela pandemin. Det finns system och rutiner för att kontrollera och begränsa besöksantalet i huset. Lokalerna är stora och rymliga och det är lätt att hålla avstånd till andra. Vi har värdar på plats för att ditt besök ska bli så säkert som möjligt.

Om du besöker oss, visa omtanke.

• Kom inte i grupp utan om möjligt gör du ett besök på egen hand.
  • Håll avstånd till varandra.
  • Stanna hemma om du känner dig sjuk eller har minsta lilla symptom.
  • Tvätta händerna ofta och länge. Använd gärna den handsprit vi har i våra lokaler.

Program och arrangemang är inställda tills vidare med anledning av skärpta restriktioner i Västmanland som gäller till och med 10 december. (Kan komma att förlängas.)

Läs mer om hur Västerås stad hanterar Coronaviruset här.