Information om Coronaviruset/covid-19

Vi fortsätter att följa råden från Folkhälsomyndigheten och följer utvecklingen av Covid-19 kontinuerligt.

Så gör vi ditt besök säkert

Vi har gjort en mängd åtgärder för att göra ditt besök hos oss så säkert som möjligt och jobbar aktivt för att förhindra smittspridning.

Vi har kraftigt begränsat maxantalet besökare på Karlsgatan 2 och tillåter nu endast 50 besökare per museum.

Vi har infört trafikljus vid ingången till konstmuseet och uppmanar även våra besökare att hålla avstånd via skyltar, utrop och personal på plats. Vi har även utökat våra städningsrutiner och det finns stationer med handsprit på flera ställen på entrétorget.

Den som känner minsta symptom ska inte komma till museet, utan stanna hemma. Besöker du oss så var noggrann med att tvätta händerna ofta och håll avstånd till andra. Se också till att följa markeringar och lyssna på våra medarbetare som värnar om allas trygghet.

Tack för att du visar hänsyn och varmt välkommen!
Läs mer om hur Västerås stad hanterar Coronaviruset här.