För skolor och förskolor

Välkommen till Västerås konstmuseum! Våra lokaler finns på Karlsgatan 2, där vi har utställningar och pedagogisk verksamhet. Vårt rum för skapande är Konstlabbet, en plats för kreativitet och lärande. Våra erfarna pedagoger leder skapande för alla åldrar, barn från 0 år är välkomna i våra öppna verksamheter – och förskola och skola är välkomna att boka tid hos oss. Besöket inklusive pedagog och material till skapande är gratis för alla förskolor och skolor, men måste bokas i förväg.  
Vi erbjuder också konstpromenader och annorlunda idrottslektioner – ett sätt för barnen att upptäcka staden via konsten! Läs om detta och mycket mer i vårt skolprogram för våren 2018 – Skolprogram vt 2018

Visning + Konstlabb i relation till aktuella utställningar

Museets konstpedagoger möter grupper för samtal i utställningarna och utformar vid önskemål även verksamhet i Konstlabbet vid ett besök. Förskolor och skolor i Västerås betalar inte för att besöka museet.
Målgrupp: Alla åldersgrupper. Konstlabbet anpassas efter ålder.
Gruppstorlek: Max 20 (beroende på tema)
Längd: 90-120 min (beroende på tema)

Kreativa besök i Konstlabbet
Nyfiken på recycling, animation eller genus? Kreativa besök där vi utgår från ett specifikt tema, ser på konst och arbetar i Konstlabbet. Antingen väljer ni att arbeta utifrån ett av våra teman eller så anpassar vi workshopen efter ert egna tema.
Målgrupp: Alla åldersgrupper. Konstlabbet anpassas efter ålder.
Gruppstorlek: Max 20 (beroende på tema)
Längd: 90-120 min (beroende på tema)

Skapande skola
Västerås konstmuseum samarbetar med Västerås skolor i Skapande skola projekt.
Varje termin startar vi nya projekt med barn från förskoleklasser t o m åk 9.
Vill din skola vara med?
Vill du veta mer om Skapande skola?

Kontakta våra pedagoger Shahla Mohebbi, Mikael Reuter för mer information.