Skapa med konst

Aktuellt just nu:

KONSTLABBET SOMMARÖPPET

En träskulptur har flyttat in i Konstlabbet på Västerås konstmuseum. Den kan du förändra, bygga på och teckna av. Passar alla åldrar. Välkommen!

Konstlabbet sommar pågår 22 juni–16 augusti. Måndag–fredag kl 10.00–16.00, lördag–söndag kl 12.00–16.00. (Stängt midsommarhelgen 19-20 juni.)

 

KONSTLABBETS SOMMARUPPDRAG (0-12 år) 
Tema: Oupptäckta djur på vår planet.

Konstlabbet har byggts om och blivit ännu bättre! Det firar vi med två invigningsutställningar under hösten med verk som skapats av våra konstlabbare under sommaren. Sommaruppdraget för de yngre är att skapa oupptäckta djur som vi gärna visar i Konstlabbets utställning i höst!

För att lösa sommaruppdraget kan du hämta ditt sommar-kit från 15 juni på Västerås konstmuseum. Begränsat antal, först till kvarn! Tar de slut eller om du inte kan hämta hos oss, fixar du enkelt ett eget kit. Här hittar du beskrivning för att delta i SOMMARUPPDRAGET. Lämna in ditt oupptäckta djur på Karlsgatan 2, senast 1 september, tillsammans med artbeskrivningen. Den hittar du också i sommaruppdraget.

Oupptäckta djur på vår planet visas 4-6  september i Konstlabbet.

 

DELTA I KONSTLABBETS UTSTÄLLNING (13-20 år)
Tema: Innan natten.

Konstlabbet har byggts om och blivit ännu bättre! Det firar vi med två invigningsutställningar i Konstlabbet under hösten. Använd sommaren till att skapa ditt verk på temat Innan natten och lämna in ditt bidrag senast 1 september till Västerås konstmuseum.

Vi söker teckningar, målningar eller skulpturer. Max ett verk per person med maxmåtten 50 x 70 cm. Saknar du färg eller papper? Hör av dig till shahla.mohebbi@vasteras.se senast 18 juni. Först till kvarn!

Innan natten visas 18-20 september i Konstlabbet.