Skapa med konst

Västerås konstmuseum är en plats för hela familjen. Här kan alla åldrar uppleva en frisk blandning av konstnärliga uttryck och idéer. I Konstlabbet har du som ung även möjlighet att testa på- och utveckla dina tekniker, under ledning av våra erfarna och inspirerande pedagoger. Testa gärna någon de återkommande evenemang som nämns nedan.

Du kan läsa mer om tider och datum i vårt Program/Barn och unga. Välkommen!

Höstlov

I år blir det inget höstlovslabb i Konstlabbet. Istället erbjuder vi våra Konstlabbare att skapa hemma på temat Skuggdjur i skulptur. Passar alla åldrar! Det finns höstlovs-kit fyllda med byggmaterial att hämta under perioden 23.10- 27.10. Begränsat antal, först till kvarn gäller. Tar de slut, eller du inte kan komma och hämta, gör du lätt ett eget fantasifullt höstlovs-kit. Beskrivning nedan.

Sedan vill gärna se hur din skulptur och skuggdjur ser ut! Sänd film/bilder till Konstlabbets Instagram, @konstlabbet. Eller skicka mejl till shahla.mohebbi@vasteras.se 

Fixa eget höstlovs-kit

Bra att ha: sax, lim, färg och byggmaterial som du hittar hemma.

-Bygg en skulptur. Använd byggmaterial du har hemma. Det kan vara Kartonger, toarullar, tidningspapper, gamla knappar, korkar och skruvar eller annat som annars hade kastats. Nu kan de bli något du kan använda för att bygga din skulptur.

-Belys din skulptur mot en vägg med hjälp av mobiltelefonens lampa. Hur ser skuggan ut? Ser du något djur i skuggan? Skuggan förändrar sig när du flytta lampan fram och tillbaka eller flyttar lampan sidled. Prova!

-Ta två bilder eller filma kort en sekvens. En på skulpturen och en på skuggdjuret på väggen.

-Skicka in din film/bilder till Konstlabbets Instagram, @konstlabbet använd gärna #kontlabbet #skuggdjur. Eller skicka mejl till shahla.mohebbi@vasteras.se Vi vill så gärna se hur din skulptur och ditt skuggdjur ser ut!

 

Barnens Konstfredag

Barnens konstfredag riktar sig till barn upp till 6 år som deltar tillsammans med en vuxen. Vi skapar fritt kring ett tema i Konstlabbbet, går på en lekfull minivisning, eller hänger i konstmuseet! Barnens konstfredag leds av konstmuseets pedagoger. Vi startar kl 10 och håller på till kl 11.30. Den här terminen har vi begränsat antal platser (max 10) och du måste anmäla dig för att delta. Se vår programkalender.

Barnlördag i Konstlabbet

Skapande verksamhet för barn. Vi testar olika tekniker och skapar tillsammans i Konstlabbet på Konstmuseet. Vi startar kl 13 och håller på till kl 15. Den här terminen har vi begränsat antal platser (max 16) och du måste anmäla dig för att delta. Se vår programkalender. 

De veckor vi inte är i Konstlabbet arrangerar Västmanlands läns museum Barnlördag i Pedagogen som också ligger på Karlsgatan 2.

Konstlabb HelaHelgen

Nytt för hösten är Konstlabb HelaHelgen. Det är en drop-in verksamhet, utan konstpedagog, där du på egen hand får undersöka och labba utifrån ett tema konstpedagogerna har förberett. Konstlabb HelaHelgen har öppet klockan 12-16 vissa helger i månaden och då både lördag och söndag. Besökare i alla åldrar är välkomna. Det är kostnadsfritt och ingen anmälan krävs. I höst är det Konstlabb HelaHelgen: 12-13 september, 10-11 oktober samt 7-8 november. Se vår programkalender där vi presenterar aktuellt tema när det närmar sig.