Skapa med konst

Västerås konstmuseum är en plats för hela familjen. Här kan alla åldrar uppleva en frisk blandning av konstnärliga uttryck och idéer. I Konstlabbet har du som ung även möjlighet att testa på- och utveckla dina tekniker, under ledning av våra erfarna och inspirerande pedagoger. Testa gärna någon de återkommande evenemang som nämns nedan. Du hittar information om bl.a. tider och datum under fliken Program/Barn och unga, här på hemsidan. Välkommen!

Barnens Konstfredag
Skapa fritt kring ett tema tillsammans med ditt barn i Konstlabbet. Gemensam start klockan 10.00. Arbetet leds av museets konstpedagoger För barn upp till 6 år tillsammans med vuxen. Ingen förhandsanmälan. Obs! Begränsat antal platser. Entréavgift 40 kr/barn.

Barnlördag på Karlsgatan 2
Vår öppna skapande verksamhet för barn. Vi testar olika tekniker och skapar tillsammans i Pedagogen eller Konstlabbet. Varje Barnlördag i Konstlabbet inleds med en rolig visning av konstmuseets utställningar klockan 12.30. Visningen sker i samarbete med Västerås Konstförening och studieförbundet SENSUS. Fri entré!

Babyrave
Under Babyrave förvandlas konstlabbet till en upplevelse av ljud, ljus och rörelse. Följ med på en dansant timme  – dansa och sprattla loss på Babyreve! För de mellan 0–7 år på lyssnar- och dansvänlig nivå. Fri entré!

Konstlabbkollo
Är du ung och nyfiken på konst? Då kan du delta i Västerås konstmuseums Konstlabbkollo! Två dagar fyllda med nya vänner, möjlighet att utforska och experimentera med olika material, prata om konst och testa på nya tekniker. Allt avslutas med en utställning där familj och vänner är välkomna. Inga förkunskaper krävs. Aktiviteten har en avgift.

Konstlabbkollo UNG
Konstlabbet UNG är en tredagarsaktivitet för dig mellan 15–20 år som vill göra konst, utforska idéer, testa nya tekniker och mixa oväntade material. Under arbetet inspireras vi av varandra och konsten på museet. Dagarna avslutas med en öppen utställning där alla är välkomna. Inga förkunskaper krävs.

Lovprogram
Under skolloven är alla lediga unga konstnärer välkomna till Västerås konstmuseum för ett temabaserat lovprogram. Fri entré.

Vi erbjuder även

Barnkalas
Vi tar för tillfället inte emot några fler bokningar av barnkalas.