Vernissage Bella Rune och Jonas Nobel: Varje mirakel kräver ett offer – arbete utfört i Västerås

15 feb 2020, 14:00 - 16:00

Välkommen på vernissagen för utställning Bella Rune och Jonas Nobel: Varje mirakel kräver ett offer – arbete utfört i Västerås lördag den 15 februari kl 14.00.

Vi rör oss konstant mellan den virtuella och den köttkroppsliga världen och utför dagligen arbeten genom vår interaktion med maskiner och skärmar. I en gemensam gestaltad rumslighet med individuella verk undersöker Bella Rune och Jonas Nobel hur våra digitala respektive fysiska kroppar förhåller sig till gränssnitt, material och översättningar.

Bella Rune är konstnär och professor baserad i Stockholm. Jonas Nobel är konstnär och medlem av gruppen Uglycute också baserad i Stockholm. Som en fortsättning på utställningen gör Bella Rune ett nytt immateriellt konstverk som invigs på Karlsgatan ons 15.4. Verket produceras inom ramen för arbetet med Västerås stads offentliga konst och utgör del i Region Västmanlands strategiska projekt Ett kulturliv för alla – Konst (EKFA).

Tillsammans har Bella och Jonas tidigare gjort Vattenapan (2019), en konstnärlig gestaltning på nya Lögarängsbadet i Västerås.