Välkommen att

Uppleva på egen hand

Här hittar du olika sätt att uppleva konst och ta reda på mer utan att besöka Konstmuseets fysiska lokaler.

Webbkarta offentlig konst

Vad heter konstnären som gjort den där skulpturen med fåglar vid Lögarängen? Vad är det för röd träkonstruktion som står i skogskanten på Råby? Nu kan du få information om offentlig konst i staden via en webbkarta.

I kartan finns offentlig konst i Västerås som ägs av Västerås stad, samt ett urval av det kommunala bostadbolaget Mimers offentliga konst.

Förflytta dig i kartan med hjälp av pilen, zooma in och klicka på symbolerna för att få veta mer om konsten i det offentliga rummet. När ett nytt konstverk blir klart och invigt lägger vi upp det här i kartan.

Du kan även öppna kartan i ett nytt fönster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

(Om inga symboler syns i kartan, gå till "Uppleva och göra" nere till vänster och klicka sedan i "Offentlig konst".

YouTube

Konstmuseet har en egen kanal på YouTube. Här finns olika filmer som vi producerat; allt från intervjuer med konstnärer och filmer från den pedagogiska verksamheten i Konstlabbet till korta visningar av offentlig konst.

Du kan även öppna YouTubekanalen i ett nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Grafiska element

Konstfoldrar och broschyrer

Du kan upptäcka konsten i Västerås stad på egen hand med hjälp av olika kartor, konstpromenader och vår youtubekanal. Kolla gärna även under ”Program” i menyn. Där hittar du tider för våra guidade visningar av offentlig konst.

Här hittar du broschyr för konstpromenad med barn. Pdf, 1.7 MB, öppnas i nytt fönster.