Digital performance med Lisa Torell: What if och scenen Zoom

Performance i den semi-digitala världen med Lisa Torell

Ok ja då börjar det!
Välkomna till denna sektion där jag ska ta er till
What if och scenen Zoom.
Nu då och framtiden.

Det är inte för intet jag vill ta er till olika tider,
historiska och framtida. Ni ingår nämligen numera
i den lilla grupp av människor som vi tror kan bidra.

Så inleder konstnären Lisa Torell sin performativa berättelse som kommer ta er både bakåt och framåt i tiden. Som en del av utställningen Samhällets provrum på Västerås konstmuseum aktiveras installationen What if och scenen Zoom (2021), genom ett antal digitala performance som går att ta del av hemifrån, från kontoret eller på Konstmuseet.

Under Covid-19-pandemin har Lisa Torell riktat blicken mot hemmakontoret och frågan om den digitala tillgängligheten i framtiden. Vad gör det med oss att ständigt kommunicera via skärmar? Torell reflekterar både över dagens nya situation, och över olika möjliga framtidsscenarier, vad händer med vår vardag när den blivit helt digital och anpassningsbar? Hur kan våra kroppar och samhällen te sig i en sådan framtid?

Performanceverket äger rum live via Zoom med ett mindre antal deltagare. Du kan delta på distans med din dator. Du kan också välja att delta från Konstmuseet på en, för tillfället, specifik plats. Då tillhandahåller vi dator och en introduktion på 15 minuter innan performancen börjar. Observera att det finns bara en plats per tillfälle på Konstmuseet, så vi rekommenderar att vara snabb och boka platsen redan idag!

What if och scenen Zoom äger rum vid tre tillfällen under utställningsperioden. Läs mer hur du anmäler dig genom att klicka in på datumen för performancetillfället:

27 oktober  kl. 18.00
25 november kl. 13.00
15 december kl. 18.00

Speltid: 60 minuter
Språk: Svenska