Konstlabbet UNG

Konstlabbet UNG är Västerås konstmuseums konstpedagogiska satsning för unga mellan 15-25 år. Konstlabbet UNG bygger på att ungas röster och erfarenhet ska höras, synas och ta plats. Innehållet bestäms och utformas av deltagarna. Mötesplatsen Konstlabbet UNG är till för dem som har idéer att förverkliga eller bara testa att uttrycka tankar och idéer med olika kreativa inriktningar.

Vill du vara med i Konstlabbet UNG?

Kontakta vår konstpedagog: Shahla Mohebbi
e-post: shahla.mohebbi@vasteras.se
tel. 021 39 17 84


Utställningar Konstlabbet UNG 2023:

Rum i glömska är en utställning om rummen inom oss och de fysiska rum vi väljer att glömma bort.  Julia Pegelow är intresserad av det som inte syns utåt och tycker att rum som garderober, skåp och lådor är spännande.
Julia Pegelow har en utforskande konstnärlig process där tankar och idéer skrivs ner och blir en del av konstverken. I utställningen presenterar hon verk i bla. collage, serieteckning och akryl.

Utställningen kommer äga rum på  Västerås Konstmuseum inne i Konstlabbet. Datum 18/1-22/1 2023. Vernissagen äger rum den 18/1-2023 kl.18. Välkomna!

Julia Pegelow växte upp i Västerås men bor nu mera i Stockholm. Hon har utbildat sig via Nyckelviksskolan och går sedan 2,5 år tillbaka på Konstfack, där hon studerar till ämneslärare mot gymnasieskolan med inriktning bild och design.


Utställningar Konstlabbet UNG 2022:

777 x Hibition

777 x Hibition. Luqrecia Kova, Smilla Carlsson. Foto: Tova Nolén


26 – 30 oktober 2022

777 x Hibition visar kläder och foton skapade i Västerås och för Västerås av två unga konstnärer; Luqrecia Kova, fotograf/konstnär och Smilla Carlsson, modedesigner.
I utställningen utforskas idéer om androgynitet och om plast som genom recycling kan användas till kläder. 

Utställningen pågår i Konstlabbet 26-30 oktober under museets öppettider.
Vernissage 26 oktober kl 18.00.


Fotoutställning med Selma Håkansson

5 MAJ – 8 MAJ 2022

”När jag fyllde 13 år så fick jag en macrolins till min mobiltelefon av mina föräldrar. Jag började att fotografera insekter och blommor. Genom macrolinsen upptäckte jag en helt annan värld än man vanligtvis ser. Jag såg enskilda hårstrån i humlans päls och pollenkornen blev plötsligt stora och runda.
Allt är mycket mer komplicerat och detaljerat än vad vi kan se med våra mänskliga ögon.
Fotografierna är tagna i min familjs trädgård och Göteborgs Botaniska trädgård.” /Selma Håkansson.

Fotoutställningen pågår i Konstlabbet 5-8 maj under museets öppettider. Vernissage 4 maj kl 18.00.