Konstlabbet UNG

Konstlabbet UNG är Västerås konstmuseums konstpedagogiska satsning för unga mellan 15-25 år. Konstlabbet UNG bygger på att ungas röster och erfarenhet ska höras, synas och ta plats. Innehållet bestäms och utformas av deltagarna. Mötesplatsen Konstlabbet UNG är till för dem som har idéer att förverkliga eller bara testa att uttrycka tankar och idéer med olika kreativa inriktningar.

 

Vill du vara med i Konstlabbet UNG?

Kontakta vår konstpedagog: Shahla Mohebbi
e-post: shahla.mohebbi@vasteras.se
tel. 021 39 17 84

 


Utställningar Konstlabbet UNG 2023:

 Konstigt-Bra

14-18 juni 2023

Kom och möt unga konstnärer mellan 15-25 år ur konstnärsgruppen Konstigt-Bra! I centrum står ungas kreativitet och blick på världen och sig själva.  
Under vernissagekvällen 14 juni kommer det även bjudas på spoken word och live-poesi framförda av unga poeter.   

Kom förbi, mingla, kolla på konst, lyssna och njut.  Det kommer att bjudas på dricka och snacks. Välkommen! 

Medverkande: Linnea Ågren, Max Rappinger Davies, Svea Lidbo, Lilja, Ebba Wannberg, Sofia Von Der Burg, Tyra Olander, Luqrecia Kova, Emilia Sand, Ludvig Löfgren  

Vernissage: 14 juni kl 18-20 i Konstlabbet.

Konstigt-Bra är en ungdomsförening som strävar för ungas rätt att uttrycka sig konstnärligt på offentliga platser, för att sedan anordna och delta i utställningar samt andra event. Konstigt-Bra anser att unga inte får den plattform de förtjänar för att visa upp sina konstnärliga uttryck. Med hjälp av denna förening kan personer under 25 delta i utställningar gratis. 

 

KONSTLINJENS VÅRUTSTÄLLNING

10 MAJ – 14 MAJ 2023

Möt Västerås unga konstnärer när Konstlinjen ställer ut i Konstlabbet!

Vernissage 10 maj kl 18-20 i Konstlabbet.

Medverkande, Alina Enblom, Cajsa Thorslund, Ellen Brunnegård, Emma Hultén, Linnea Ågren, Ninni Allared, Nova Öman, Oscar Beran, Vilma Mikkelsen.

 


 

Julia Pegelow – Rum i Glömska

18/1-22/1 2023

Rum i glömska är en utställning om rummen inom oss och de fysiska rum vi väljer att glömma bort.  Julia Pegelow är intresserad av det som inte syns utåt och tycker att rum som garderober, skåp och lådor är spännande.
Julia Pegelow har en utforskande konstnärlig process där tankar och idéer skrivs ner och blir en del av konstverken. I utställningen presenterar hon verk i bla. collage, serieteckning och akryl.

Vernissage: 18/1 kl.18 i Konstlabbet.

Julia Pegelow växte upp i Västerås men bor nu mera i Stockholm. Hon har utbildat sig via Nyckelviksskolan och går sedan 2,5 år tillbaka på Konstfack, där hon studerar till ämneslärare mot gymnasieskolan med inriktning bild och design.


777 x Hibition

26-30 oktober 2023

777 x Hibition. Luqrecia Kova, Smilla Carlsson. Foto: Tova Nolén

777 x Hibition visar kläder och foton skapade i Västerås och för Västerås av två unga konstnärer; Luqrecia Kova, fotograf/konstnär och Smilla Carlsson, modedesigner.
I utställningen utforskas idéer om androgynitet och om plast som genom recycling kan användas till kläder. 

Vernissage: 26 oktober kl 18.00 i Konstlabbet.

 Utställningar Konstlabbet UNG 2022:

 

Fotoutställning med Selma Håkansson

5 MAJ – 8 MAJ 2022

 

”När jag fyllde 13 år så fick jag en macrolins till min mobiltelefon av mina föräldrar. Jag började att fotografera insekter och blommor. Genom macrolinsen upptäckte jag en helt annan värld än man vanligtvis ser. Jag såg enskilda hårstrån i humlans päls och pollenkornen blev plötsligt stora och runda.
Allt är mycket mer komplicerat och detaljerat än vad vi kan se med våra mänskliga ögon.
Fotografierna är tagna i min familjs trädgård och Göteborgs Botaniska trädgård.” /Selma Håkansson.

Vernissage 4 maj kl 18.00 i Konstlabbet.