Inför, under och efter ditt besök

Nedan finns några punkter som är bra att tänka på inför, under och efter du varit på besök i konstmuseets utställningar. Till exempel varför man inte får röra konsten och var du kan hänga av dig dia ytterkläder.

Det finns låsbara skåp
Ytterkläder, ryggsäckar, större väskor, paraplyer etc. lämnas i garderoben eller i de låsbara skåpen som finns vid entrén. För att kunna låsa skåpen behövs en tiokrona, som sedan kommer i retur. Det går också att låna en polett i informationen. 

Mat och dryck
Tänk på att inte äta eller dricka i utställningarna. Skulle du bli hungrig eller törstig så har Karlsgatan Kafé samma öppettider som utställningarna. Det finns även ett utrymme bakom informationen för medhavd matsäck.

Håll ihop
Den vuxne ansvarar för barnen/gruppen/klassen. Konstmuseet är större än vad många tror och vissa verk har vassa delar. Därför är det viktigt att hålla ihop i utställningarna. Har du ansvar för en större grupp får du gärna anmäla er i besöksservice.

Var rädd om konsten
Endast en lätt beröring kan förstöra ett konstverk. Fett och osynlig smuts som vi har på våra fingrar orsakar alltid märken och skada på konstverket. Därför ber vi dig att inte röra vid verken. Undantaget är utställningarnas interaktiva delar, där finns det information om vad som är ok att göra. Känner du dig osäker? Fråga våra museivärdar eller pedagoger.

Visa hänsyn
Visa hänsyn till andra besökare och pågående visningar genom att inte springa eller vara högljudd, men du behöver inte vara tyst. Tänk på att du är en del av andras upplevelse.

Spontant eller planerat besök?
Oavsett om ditt besök är spontant eller planerat är du alltid välkommen till Västerås konstmuseum! Museets erfarna pedagoger kan hjälpa till att förbereda ert besök med handledningsmaterial som innehåller särskild information om utställningarna, frågebatteri och diskussionsövningar.

Glöm inte att reflektera
Efter en hel dag på museet är det många tankar i huvudet. Glöm inte att reflektera tillsammans! Kontakta museets pedagoger för att få tips på övningar till dina barn eller din klass/grupp kan använda er av.

Kontakt

För alla frågor som rör skolan:
Shahla Mohebbi
Konstpedagog
shahla.mohebbi@vasteras.se
021-39 17 84

För övriga frågor:
konstmuseet@vasteras.se
021-39 32 22