Feriepraktik på Västerås konstmuseum!

Välkommen att söka feriepraktik på Västerås konstmuseum!

Du som är skriven i Västerås kommun och studerar på gymnasiet får söka feriepraktik hos oss.
Sista ansökningsdag är 22 februari.
Länk för mer information och ansökan via Västerås Stad hittar du längst ner på sidan.

OBS! Skriv i din ansökan att du önskar arbeta på Västerås konstmuseum!

Allmänt om feriepraktik på Västerås konstmuseum

Du som söker feriepraktik på Västerås konstmuseum kommer att arbeta med besökare i alla åldrar. Vi söker dig som tycker om att möta människor och är serviceinriktad.
Du kommer att arbeta som en aktiv guide i konstmuseets utställningar,
vara behjälplig i konstmuseets skapande rum Konstlabbet, samt arbeta med andra konstmusei-relaterade arbetsuppgifter.
Du kommer ingå i ett team med totalt 6 stycken feriepraktikanter. Du blir också en del av ett större team av andra feriearbetande som jobbar i hela museihuset, Karlsgatan 2.

Feriepraktikperioden pågår vecka 25 – 28.
Du behöver inte veta så mycket om konst men vi ser gärna att du har ett aktivt intresse i kulturella uttryck som t.ex konst, film, mode, musik, arkitektur, fotografi eller. Ett stort plus är om du förutom svenska också kan annat/andra språk.

Västerås konstmuseum är en mötesplats för västeråsarna och för långväga besökare. Med konsten i centrum vill vi inspirera, utmana och väcka nyfikenhet. Västerås konstmuseum visar utställningar med framförallt svensk och nordisk samtidskonst och med verk ur stadens konstsamling. På Västerås konstmuseum kan stora och små lära sig mer om konst och utveckla sitt eget skapande.

Välkommen med din ansökan!

Länk för mer information och ansökan:
Sommarjobb – Västerås (vasteras.se)