Fotografisk kväll

Lotta Antonsson, Hund (1994), beskuren

23 sep. 2020, 18:00 - 19:00

Foto i förändring med Lotta Antonsson, Annika Elisabeth von Hausswolff och Niclas Östlind

Under hösten uppmärksammar Västerås konstmuseum det fotografiska mediet. Vi bjuder in till fördjupande samtal kring fotografiet som konstnärligt verktyg.

Konstnärerna Lotta Antonsson och Annika Elisabeth von Hausswolff slog igenom under det tidiga 1990-talet. Genom sina fotografiska verk riktade de skarp kritik mot den manliga maktordningen som dikterade hur bilder i vår omgivning skapades och konsumerades. Deras tidiga verk kom att spela en enorm betydelse för de feministiska strömningarna i konsten och influerade en ny generation av kvinnliga konstnärer och fotografer. Men hur upplevde de själva den tiden och sina konstnärsroller? Och hur ser de på den fotografiska bilden såhär 30 år senare?

Medverkande

Lotta Antonsson är aktuell med en separatutställning på Västerås konstmuseum 5 september – 8 november. Här kan du läsa mer om Lotta Antonssons utställning. Annika Elisabeth von Hausswolff är aktuell med en separatutställning på Moderna Museet under våren 2021. Samtalet modereras av Niclas Östlind, curator, författare och lektor i fotografi vid HDK-Valand i Göteborg.

Välkommen på Fotografisk kväll i Hörsalen på Karlsgatan 2! Det är kostnadsfritt att delta.

 

Anmälan

Max 50 deltagare, anmälan krävs senast 21 september.
Anmälan via e-post: anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se
Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, ditt namn och hur många som vill delta.

Skulle aktiviteten bli fullbokad skriver vi det här, i rubriken. Eller så får du ett e-postmeddelande från oss om att det är fullt. Har du anmält dig och senare får förhinder ber vi dig avboka via samma e-post som anmälan gjordes. Då kan någon annan kan få din plats.

För dig som inte kan delta på samtalet, kommer det att spelas in och läggas upp som ljudfil på vår hemsida.

Visa omtanke. Håll avstånd till varandra och stanna hemma om du känner dig sjuk.