Konst på 20 minuter – lunchvisning Lotta Antonsson

Lotta Antonsson, Masque (2017)

9 sep. 2020, 12:30 - 12:50

Välkommen till en cirka 20 minuter lång guidad visning av Lotta Antonssons utställning. Visningen är kostnadsfri men anmälan krävs. Samling i entréhallen, Karlsgatan 2.

Lotta Antonsson är en av svensk samtidsfotografis viktigaste frontfigurer och har i snart 30 år rönt stora framgångar internationellt. Få konstnärer har slagit igenom med sådan kraft som Lotta Antonsson gjorde, redan som student på Konstfack 1991. Fotografiserien Take it as a man föreställde en kvinna i klassisk mjukporrpose och bilderna hade körts genom en kopiator för att nå sitt oskarpa, nästan rastrerade uttryck och referera till tidningars tabloidformat. Redan så här tidigt i konstnärskapet kan man skönja det som kom att bli signifikant för Antonsson; att genom humor, ironi och självdistans ifrågasätta den manliga blicken och konstruktionen av kvinnan som objekt, ofta i form av fotografier där hennes egna kropp utgör verktyget.

 Läs mer om utställningen här.

Max 15 deltagare, anmälan krävs.
Anmälan via e-post: anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se
Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, ditt namn och hur många som vill delta.

Skulle aktiviteten bli fullbokad skriver vi det här, i rubriken. Eller så får du ett e-postmeddelande från oss om att det är fullt. Har du anmält dig och senare får förhinder ber vi dig avboka via samma e-post som anmälan gjordes. Då kan någon annan kan få din plats.

 

Visa omtanke. Håll avstånd till varandra och stanna hemma om du känner dig sjuk.