Konst på 30 minuter, Fokus på B G Broström

Foto: Lennart Olsson Syntolkad bildtext: En glad BG Broström står i sin ateljé bakom en stor träskulptur föreställande en man med kavaj, gubbkeps och glasögon.

Foto: Lennart Olsson                                                                                                                                        Syntolkad bildtext: En glad BG Broström står i sin ateljé bakom en stor träskulptur föreställande en man med kavaj, gubbkeps och glasögon.

17 jan. 2024, 13:00 - 13:30

Lunchintroduktion till aktuell utställning. Passa på att gå på en kort introduktion till en av våra utställningar i samband med lunchen.

Ingen anmälan krävs. Samling vid Informationen. Fri entré.

BG Brostöm, infödd västeråsare med en gedigen karriär som spänner över måleri, teckning och skulptur. I utställningen Fokus på BG Broström visas verk hämtade ur Konstmuseets samling samt ett generöst inlån från familjen Broström. Tyngdpunkten ligger, precis som för BG Broström, på den vanliga människan – på vardagens västeråsare.

Efter utbildning på Konstfack i Stockholm och vid Valands Konsthögskola i Göteborg återvände han till hemstaden. Under sitt liv utförde han flera större verk i stadsrummet. Skulpturen Aseaströmmen från 1989 på Stora torget i Västerås har blivit ett av stadens mest välkända och älskade verk (för närvarande nedtagen för renovering och konservering.)