Konst på 30 minuter – Lisa Ewald – Jag får er att smälta

Detalj från utställningsaffisch. Lisa Ewald. 2022.

29 juni 2022, 13:00 - 13:30

Välkommen till en 30 minuters visning av utställningen Jag får er att smälta av Lisa Ewald.

Visningen är kostnadsfri. Samling vid informationsdisken i entrén.

 

Mer om utställningen: Jag får er att smälta är en färgsprakande utställning för hela familjen av serieskaparen, illustratören och konstnären Lisa Ewald. I monumentala sprayade väggmålningar och nåltovade ullskulpturer som växer fram ur väggarna möts två olika traditioner och uttryckssätt. Med skärpa och humor ifrågasätter och resonerar Ewald över mänskliga beteenden i olika sammanhang och situationer.

I den här utställningen undersöker Lisa Ewald smältandets ekologi och hur den hänger samman med allt från naturkrafter till egna känslor.

Vad får dig att smälta? Är det ett kärleksfullt sms, en bild på en söt kattunge eller kanske något helt annat? Vad händer när det hettar till inombords?

I sina enrutingar försöker hon ofta fånga det absurda och motsägelsefulla i att ställa orimligt höga krav på sig själv, på den egna kroppen och på prestationer.

Lisa Ewald bor i Malmö och är medlem i ”Dotterbolaget”, ett feministiskt serieskaparnätverk. Hon är känd för sina satiriska enrutingar och serier i bland annat Galago och Bang.

2013 kom första boken Allt kommer att bli bra ut, och 2017 kom boken Måste carpa. Lisa Ewald är flitigt anlitad i konstnärliga, pedagogiska och andra kulturella sammanhang. Till Bästa biennalen 2021 illustrerade Lisa Ewald en ABC-bok ABC för konstnärer riktad till barn och unga. ABC för Konstnärer är en del av Konstlabbet hela sommaren, där besökare kan fördjupa sig i collagetekniken och göra själv.

 

Utställningen producerades och visades först på Ystad konstmuseum hösten 2021, curerad av Madelene Oldeman. I Västerås har det tillkommit fler och nya verk och nya väggmålningar.