Konstfredag! Föreläsning med Anna Tellgren.

Annika von Hausswolff, Tillbaka till naturen (1993)

18 sep. 2020, 13:00 - 14:00

Välkommen till Konstfredag med fördjupande föreläsning under avslappnade former. Besöket kan kombineras med lunch i vårt kafé, men kommer i höst att äga rum i hörsalen. Föreläsningarna är kostnadsfria och kräver inga förkunskaper. Begränsat antal platser, anmälan krävs.

18 september kl. 13-14:

Tillbaka till naturen – om den fotobaserade konsten under 1990-talet. Föreläsning med Anna Tellgren. 

Med utgångspunkt i Lotta Antonssons utställning föreläser Anna Tellgren om fotografin under det omvälvande 1990-talet. Det var en period då unga kvinnliga konstnärer utmanade gränsen för vad fotografi kan vara och vem som får stå bakom kameran. Föreläsningen kommer att ge en historisk tillbakablick över de konstnärerna som slog igenom då och placera in Lotta Antonssons tidiga verk i ett historiskt sammanhang.

Anna Tellgren är fil. dr och intendent för fotografi vid Moderna Museet. Hon har tidigare varit forskare och lärare vid Konstvetenskapliga institutionen, Stockholms universitet. Under våren 2021 presenterar Moderna Museet en separatutställning med Annika von Hausswolff, där verket Tillbaka till naturen (1995), som tillhör Västerås konstmuseums samling kommer att ingå.

Anmälan

Anmälan senast 16 september. Max 50 deltagare.
Anmälan via e-post: anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se
Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, ditt namn och hur många som vill delta.

Skulle aktiviteten bli fullbokad skriver vi det här, i rubriken. Eller så får du ett e-postmeddelande från oss om att det är fullt. Har du anmält dig och senare får förhinder ber vi dig avboka via samma e-post som anmälan gjordes. Då kan någon annan kan få din plats.

För dig som inte kan delta på samtalet, kommer det att spelas in och läggas upp som ljudfil på vår hemsida.

Visa omtanke. Håll avstånd till varandra och stanna hemma om du känner dig sjuk. 

 

Kommande Konstfredag!

2 oktober kl. 13 -14: Mitt i Naturen. Föredrag med Björn Larsson

16 oktober kl 13- 14: Konstnärsvisning med Sara-Vide Ericson

Konstfredag! Presenteras i samarbete med Västerås konstförening och studieförbundet SENSUS. Läs gärna mer om deras verksamheter på respektive hemsida:
Västerås konstförening: https://vkfhemsida.wordpress.com/
Studieförbundet SENSUS: https://www.sensus.se/