Konstfredag! Konstnärsvisning med Maria Hedlund

Maria Hedlund, Någon sorts kunskap (2014-)

1 okt. 2021, 13:00 - 14:00

I utställningen Någon sorts kunskap – fotografi ur och av samlingar undersöker konstnärer grundläggande frågor om fotografi och dess användning. Vad kan vi lära oss av att titta på ett fotografi och kan fotografiet fungera ett som objektivt bevis? Utställningens titel är hämtad från Maria Hedlunds fotografiska serie Någon sorts kunskap (2014-). Ett pågående arbete där Hedlunds insamlade föremål fotograferats och på så sätt övergått till en dokumenterad samling. Vilken tyngd och status har fotografiet som kunskapsbärare? Kanske är fotografiets relation till kunskap just så oprecis och tänjbar som Hedlunds verktitel antyder?

Den 1 oktober kommer Maria Hedlund själv till Konstmuseet för att göra en visning av sina verk i utställningen. Maria Hedlund (f. 1961) är född och uppvuxen i Västerås och idag baserad i Berlin och Malmö. Hon tog examen på Fotohögskolan vid Göteborgs universitet 1993 och har bland annat ställt ut på Moderna Museet i Stockholm, Onomatopee i Eindhoven och Kohta i Helsingfors. Fler av hennes verk finns representerade i Västerås konstmuseums samling. Bland annat serien The Whiteness of the Wale III (2008) förvärvades 2020 och finns att se i utställningen.

Begränsat antal platser, anmälan krävs.
Anmälan via e-post: anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se
Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, ditt namn och hur många som vill delta.

Har du anmält dig och senare får förhinder ber vi dig avboka via samma e-post som anmälan gjordes.

Visa omtanke och stanna hemma om du känner dig sjuk. 

Konstfredag! Presenteras i samarbete med Västerås konstförening och studieförbundet SENSUS. Läs gärna mer om deras verksamheter på respektive hemsida:
Västerås konstförening: https://vkfhemsida.wordpress.com/
Studieförbundet SENSUS: https://www.sensus.se/