Konstfredag! Mitt i naturen. Föreläsning med Björn Larsson

Björn Larsson, Sävsparv och påfågelöga, Åbo 1999 (beskuren).

2 okt. 2020, 13:00 - 14:00

Välkommen till Konstfredag med fördjupande föreläsning under avslappnade former. Besöket kan kombineras med lunch i vårt kafé, men kommer i höst att äga rum i hörsalen. Föreläsningarna är kostnadsfria och kräver inga förkunskaper. Begränsat antal platser, anmälan krävs.

Mitt i Naturen. Föreläsning med Björn Larsson.

Med utgångspunkt i verket Mitt i Naturen bjuder konstnären Björn Larsson in oss till ett samtal som berör utställningens tematik i relation till nationalism och underhållning.  I centrum står museernas utveckling från en plats för ämnad för forskare till en del av det publika rummet och till för en bred allmänhet. I utställningen visas just videoverket Mitt i Naturen som tar avstamp i de drygt 100-åriga biologiska dioramor, som fortfarande finns bevarade på museer i Stockholm, Uppsala, Södertälje och Åbo.

 Björn Larsson (f.1966) är konstnär och lektor i fri konst med inriktning på fotografi och digitala media på Kungl. Konsthögskolan i Stockholm.

Anmälan

Anmälan senast 30 september. Max 50 deltagare.
Anmälan via e-post: anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se
Ange följande uppgifter i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, ditt namn och hur många som vill delta.

Skulle aktiviteten bli fullbokad skriver vi det här, i rubriken. Eller så får du ett e-postmeddelande från oss om att det är fullt. Har du anmält dig och senare får förhinder ber vi dig avboka via samma e-post som anmälan gjordes. Då kan någon annan kan få din plats. För dig som inte kan delta på samtalet, kommer det att spelas in och läggas upp som ljudfil på vår hemsida.

Visa omtanke. Håll avstånd till varandra och stanna hemma om du känner dig sjuk. 

 

Kommande Konstfredag!

16 oktober kl 13- 14: Konstnärsvisning med Sara-Vide Ericson

Konstfredag! Presenteras i samarbete med Västerås konstförening och studieförbundet SENSUS. Läs gärna mer om deras verksamheter på respektive hemsida:
Västerås konstförening: https://vkfhemsida.wordpress.com/
Studieförbundet SENSUS: https://www.sensus.se/