Konstlabbet UNG presenterar utställningen Konstigt-Bra!

målning av hand med handflan upp. I handflatan står ett brinnande ljus

14 juni - 18 juni 2023, 18:00 - 16:00

Kom och möt unga konstnärer mellan 15-25 år ur konstnärsgruppen Konstigt-Bra! I centrum står ungas kreativitet och blick på världen och sig själva.

Utställningsperiod: 14-18 juni i Konstlabbet. Utställningen är öppen under museets öppettider.

Vernissage: 14 juni kl 18-20

Under vernissagekvällen 14 juni kommer det även bjudas på spoken word och live-poesi framförda av unga poeter.  Kom förbi, mingla, kolla på konst, lyssna och njut.  Det kommer att bjudas på dricka och snacks. Välkommen! 

Medverkande: Linnea Ågren, Max Rappinger Davies, Svea Lidbo, Lilja, Ebba Wannberg, Sofia Von Der Burg, Tyra Olander, Luqrecia Kova, Emilia Sand, Ludvig Löfgren.

 

Konstlabbet UNG är Västerås konstmuseums konstpedagogiska satsning för unga. Konstlabbet UNG bygger på att ungas röster och erfarenhet ska höras, synas och ta plats. Innehållet bestäms och utformas av deltagarna. Mötesplatsen Konstlabbet UNG är till för dem som har idéer att förverkliga eller bara testa att uttrycka tankar och idéer med olika kreativa inriktningar.

Konstigt-Bra är en ungdomsförening som strävar för ungas rätt att uttrycka sig konstnärligt på offentliga platser, för att sedan anordna och delta i utställningar samt andra event. Konstigt-Bra anser att unga inte får den plattform de förtjänar för att visa upp sina konstnärliga uttryck. Med hjälp av denna förening kan personer under 25 delta i utställningar gratis.