Kroppens arkitektur – Yoga på Konstmuseet

25 jan. 2023, 18:30 - 19:30

Kroppen är en struktur, organisk, formbar och skapande. Och djupt kreativ. Under tre tillfällen inspireras vi av Barbro Östlihns skapande och utforskar kroppens arkitektur. Klasserna hålls av Alexandra Kambler i utställningen Barbro Östlihn – New York Imprint som just nu visas på Västerås konstmuseum.

Omgivna av Barbro Östlihns målningar rör vi oss från det mest konkreta och explicita till det subtila och inåtvända. Vi får lära känna kroppen, andetaget och varandet, ingetdera finns isolerat från det andra, men vi kan lyfta fram upplevelserna till ytan.

Barbro Östlihn utvecklade ett nästintill meditativt sätt att arbeta på med sina målningar, där många mindre rutor och mönster tillsammans skapar en storslagen helhet. Formerna vi rör oss genom under yogan, stående, vilande, gående och allt däremellan, påverkar vårt seende inåt och ut. Det formar vår utsikt och insikt. Via medveten rörelse, kan vi skapa något från ytan och samtidigt uppleva det djupt inne i vår vävnad.

En viss rörelsevana från exempelvis yoga, dans eller liknande är fördelaktigt, men inget krav. Klasserna skiljer sig åt något i tema och fokus men innefattar alla positioner, rörelse och meditation.

Klasserna:

1: Konstruktionen – Detaljer & helhet
2: Luft – horisonten & bredd
3: Introspektion – Stillhet och djup

Datum: onsdagar 18, 25 januari 1 februari
Tid: 18:30 – 19:30
Plats: Västerås konstmuseum, sal 3
Investering: 150/tillfälle eller 400:- för alla tre.
Lärare: Alexandra Kambler

Föranmälan och begränsat antal platser. Anmäl dig till: connect@alexandrakambler.com senast 11 januari. Din plats bekräftas i samband med betalning. Ingen återbetalning av avgiften vid avbokning eller frånvaro. Betalning till bankgiro: 829-7970. Ta med egen matta!

Alexandra är beteendevetare och har undervisat i yoga, personlig utveckling och rörelse i 20 år. Hennes undervisning har formats av modern psykologi, österländsk visdom, och kreativ rörelse.