INSTÄLLT: Ny utställning med Kjell-Åke Jansson invignings av Anders Lif

Svartvit foto av en parkeringsplats

Kjell-Åke Jansson. Östermalmsgatan med ASEA-parkeringen i bakgrunden, 1983

21 nov. 2020, 14:00 - 14:30

Lördag 21 november kl 12-16 öppnar vi en retrospektiv utställning med Kjell-Åke Jansson. Utställningen invigs av författaren och lokalhistorikern Anders Lif, kl 14.00 i hörsalen.

Kjell-Åke Jansson har  sedan 1976 fotograferat sin hemstad Västerås och dess invånare. Genom dokumentärt gatufotografi, har Jansson i över 40 år fångat ögonblick, scener och ansikten i stadens rum. Den starkaste drivkraften för Jansson förblir att berätta om människors vardag, stadens förändring och att visa upp livet i samhällets utkant. Många av Janssons fotografier har aldrig tidigare visats och utställningen på Västerås konstmuseum är en retrospektiv sammanställning av hans fotografiska gärning i Västerås. Här kan du läsa mer om utställningen.

Kjell-Åke Jansson och utställningens curator Ulrika Flink finns på plats hela öppningsdagen, kl 12-16. Samma dag släpps Kjell-Åke Janssons fotobok När skuggan faller. Den kommer finnas till försäljning i Karlsgatan 2 butik, till ett förmånligt pris under öppningsdagen.

Invigning i Hörsalen kl 14

Utställningen med Kjell-Åke Jansson invigs av Anders Lif i hörsalen på Karlsgatan 2, kl 14.00-14.30.

Anders Lif är författare, journalist och lokalhistoriker. Han har skrivit och medverkat i flera böcker om Västerås, bland annat om Aseachefen Sigfrid Edström, stadsarkitekten Erik Hahr och konstnären Mikael Genberg. Lif tilldelades i år Region Västmanlands hedersgåva för sitt lokalhistoriska författarskap. Han är född 1946 i Västerås.

Antalet platser i hörsalen är begränsat och anmälan krävs.
Anmälan
via e-post: anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se
Ange i din anmälan: Aktivitetsnamn, datum, ditt namn och hur många som vill delta.

 

Visa omtanke. Håll avstånd till varandra och stanna hemma om du känner dig sjuk.