Performativ stadsvandring med Lisa Torell

Lisa Torell, Human Population på Marabouparken, 2019. Foto Eric Andersson

8 okt. 2020, 17:00 - 18:00

Välkommen att utforska Västerås stadsrum tillsammans med konstnären Lisa Torell! Anmäl dig idag, begränsat antal platser.

Verket Human Population (Västerås 2020) är en performativ stadsvandring och föreläsning, som handlar om tillgänglighetens historia i Västerås. Under en timme tar Lisa Torell oss på en kortare stadspromenad där hon tillsammans med publiken undersöker vårt gemensamma gaturum. Vilka har tillträde och vilka utesluts? Hur har det senaste årets utveckling påverkat hur vi rör oss i staden?

Såhär beskriver Lisa Torell själv verket: ”Det handlar om tillgänglighetens historia, hur tillgänglighet förkroppsligas, hur politik blir stadsplanering och slutligen känns välkomnande eller ovälkomnande utifrån vilket land, stad, kropp, plats och sammanhang du befinner dig i.”

Verket har tidigare uppförts i Sundbyberg och Norrköping och anpassas efter varje plats. I Västerås kommer det bli en grund för Lisa Torells utställning på Västerås konstmuseum 2021.

Lisa Torell (f.1972 i Göteborg) har i mer än ett decennium intresserat sig för offentligt rum, språk och estetik och de komplexa samspelen mellan politik och verklighet, mänskliga rättigheter och rätten att vara. Hon arbetar ofta platsspecifikt i nära dialog med utvalda platser och situationer.

Samling

Vi samlas på Västra Kyrkogata 7, utanför ingången till Biskopsgården mitt emot Domkyrkans huvudentré.
Promenaden äger rum i centrala Västerås och pågår i en timme. Vi avslutar utanför Västerås Konstmuseum. Ta gärna på er bekväma skor och kläder anpassade för rådande väder.

Tillgänglighet: Promenaden sker i centrala Västerås på platser med god fysisk tillgänglighet. Vi håller oss på markplan och använder inga trappor. Lisa Torell kommer att använda en guide-mikrofon under vandringen.

ANMÄLAN

Anmälan krävs. Max 15 deltagare.
Anmälan via e-post: anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se
Ange följande i din anmälan:
Aktivitetsnamn, datum, ditt namn och hur många som vill delta. Vill du inte synas i filmen anger du även det.

Skulle aktiviteten bli fullbokad skriver vi det här, i rubriken. Eller så får du ett e-postmeddelande från oss om att det är fullt. Har du anmält dig och senare får förhinder ber vi dig avboka. Då kan någon annan kan få din plats.

Visa omtanke. Håll avstånd till varandra och stanna hemma om du känner dig sjuk.