FULLBOKAD. Digital performance med Lisa Torell: What if och scenen Zoom

Lisa Torell, What if och scenen Zoom (2020-21)

15 dec. 2021, 18:00 - 19:00

Performance i den semi-digitala världen med Lisa Torell

Ok ja då börjar det!
Välkomna till denna sektion där jag ska ta er till
What if och Scenen Zoom.
Nu då och framtiden.

Det är inte för intet jag vill ta er till olika tider,
historiska och framtida. Ni ingår nämligen numera
i den lilla grupp av människor som vi tror kan bidra.

Så inleder konstnären Lisa Torell sin performativa berättelse som kommer ta er både bakåt och framåt i tiden. Som en del av utställningen Samhällets provrum på Västerås konstmuseum aktiveras installationen What if och scenen Zoom (2021), genom ett antal digitala performance som går att ta del av hemifrån, från kontoret eller på Konstmuseet.

Under Covid-19-pandemin har Lisa Torell riktat blicken mot hemmakontoret och frågan om den digitala tillgängligheten i framtiden. Vad gör det med oss att ständigt kommunicera via skärmar? Torell reflekterar både över dagens nya situation, och över olika möjliga framtidsscenarier, vad händer med vår vardag när den blivit helt digital och anpassningsbar? Hur kan våra kroppar och samhällen te sig i en sådan framtid?

Performanceverket äger rum live via Zoom med ett mindre antal deltagare. Du kan delta på distans med din dator. Du kan också välja att delta från Konstmuseet i ett, för tillfället, specifikt rum. Då tillhandahåller vi dator och en introduktion på 15 minuter innan performancen börjar. Observera att det finns bara en plats per tillfälle på Konstmuseet, så vi rekommenderar att vara snabb och boka platsen redan idag!

Performancen äger rum vid tre tillfällen under utställningsperioden: 27 oktober  kl. 18.00;  25 november kl. 13.00; 15 december kl. 18.00.

Speltid: 45 minuter
Språk: Svenska

Hur anmäler jag mig?

Anmälan via e-post: anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se
Om du vill delta på plats från utställningen, uppge det i din anmälan.
Ange följande uppgifter: Aktivitetsnamn, datum, ditt namn och mail.

 What if och Scenen Zoom är producerad och utfört inom ramen av forskningsprojektet Katuu, Kategorisering som stödjer implementeringen av Universell utformning i Sverige; Lunds universitet och Göteborgs universitet.