TISDAG 12.00: Ett engagemang när det oväntade sker

30 okt. 2018, 12:00 - 13:00

Välkommen till en lunchserie i fem delar om krigets fasor, skogsbränder och brinnande engagemang. Höstens lunchföredrag erbjuder teman kopplade till Konstmuseets och Länsmuseets utställningar: Ur aska och Hela världen brinner. Hur var det att arbeta som konstnär med utställningen Ur aska, hur samlades berättelser in från de som drabbades av den stora branden i Västmanland 2014 och hur var det att bo i Västmanland under andra världskriget?

Under den stora branden i Västmanland 2014 gjorde frivilliga betydande insatser. Möt Andreas Weiborn som då var ledare för en av de Frivilliga Resursgrupper som deltog i arbetet. Andreas kommer med avstamp i branden 2014 fram till sommarens skogsbränder berätta om sina erfarenheter och tankar om frivilliga inom svensk krisberedskap och totalförsvaret.

Boka din plats redan idag! Fri entré men begränsat antal platser. Förhandsboka på tfn 021-39 32 22 eller i Informationen på Karlsgatan 2 för att säkra din plats. Det serveras även soppa inklusive sidosallad och brödbit för 69 kr under föreläsningen.