Kostnadsfria besök för förskola, skola och gymnasium

Som skola har du möjlighet att besöka Västerås konstmuseum helt utan kostnad. Vi erbjuder en bred och inspirerande pedagogisk verksamhet som tar hänsyn till varje grupps ålder, förutsättningar och önskemål. Välkommen att kontakta museets pedagoger för att boka in ett besök med visning och workshop i Konstlabbet.

Alla bokade grupper möter en av museets erfarna konstpedagoger som håller i besöket. Med samtal och aktivt deltagande utforskar vi konsten genom visningar i utställningarna och workshops i museets Konstlabb. Eleverna får chansen att arbeta kreativt, formulera tankar i ord, lyssna till andras upplevelse av samma konstverk och utmanas till att tänka kritiskt. Läs här nedan om våra olika temavisningar eller kontakta oss för att utforma ett program efter dina önskemål. För att underlätta för dig som lärare så har vi delat in aktiviteterna efter årskurs; förskola-åk 6,
samt åk 7 -gymnasium.

Konst och kultur i läroplanen

Västerås konstmuseum är en unik lärandemiljö med en konstsamling att hämta både inspiration och kunskaper ur. Museets pedagoger har kännedom om skolans läroplaner och arbetar aktivt för att främja elevernas kreativitet, nyfikenhet, självförtroende och vilja att utforska nya idéer. Vi har även flera aktiviteter för lärare och pedagoger. Exempelvis fortbildning, workshops och lärarmingel. Håll utkik!

Kontakt

För alla frågor som rör konstpedagogik, nyhetsbrev till skolor och inbjudan till lärarmingel:

Shahla Mohebbi
Konstpedagog
shahla.mohebbi(at)vasteras.se
021-39 17 84

För övriga frågor:
konstmuseet(at)vasteras.se
021-39 32 22

Våra öppettider hittar du här.