Konstlabbet

Västerås konstmuseum är en plats för alla. Här kan alla åldrar uppleva en frisk blandning av konstnärliga uttryck och idéer. I Konstlabbet har du som ung även möjlighet att testa på och utveckla dina tekniker, under ledning av våra erfarna och inspirerande konstpedagoger. Testa gärna någon av de återkommande evenemang som nämns nedan.

Barnens Konstfredag

Barnens konstfredag riktar sig till barn upp till 6 år som deltar tillsammans med en vuxen. Vi skapar fritt kring ett tema i Konstlabbet, går på en lekfull minivisning, eller hänger i konstmuseet! Barnens konstfredag leds av konstmuseets pedagoger. Vi startar kl 10.15  och håller på till kl 11.45.
Aktiviteten är kostnadsfri och ingen anmälan krävs.
Se vår programkalender för mer information.

Lördag i Konstlabbet

Skapande verksamhet för barn och unga, samt nyfikna vuxna. Vi testar olika tekniker och skapar tillsammans i Konstlabbet på Konstmuseet. Vi startar kl 13 och håller på till kl 15. Konstpedagog finns på plats. Aktiviteten är kostnadsfri och ingen anmälan krävs.

Se vår programkalender för mer information.

De veckor vi inte är i Konstlabbet arrangerar Västmanlands läns museum ”Barnlördag i Pedagogen” som också ligger på Karlsgatan 2.

Konstlabb HelaHelgen

Konstlabb HelaHelgen är en drop-in verksamhet, där du på egen hand, i Konstlabbets första rum får undersöka och labba utifrån ett tema konstpedagogerna har förberett. Konstlabb HelaHelgen har öppet klockan 12-16 vissa helger i månaden och då både lördag och söndag. Besökare i alla åldrar är välkomna. Det är kostnadsfritt och ingen anmälan krävs. Se vår programkalender där vi presenterar aktuellt tema när det närmar sig.