Digital konstfredag! Ateljésamtal med Sara-Vide Ericson

22 jan. 2021, 13:00 - 14:00

Konstfredag blir digital! Vi möter konstnären Sara-Vide Ericson via länk från ateljén utanför Bollnäs. Under en timme berättar hon om sina tidigare arbeten, sin konstnärliga process med särskilt fokus på verket The Negative Form of an Empire, som är en del av utställningen Föreställningar om naturen. Utställningen pågår till den 30 januari. För mer information om hur museet har öppet med anledning av covid-19, besök vår informationssida.

Sara-Vide Ericson (f. 1983) är utbildad på Kungl. Konsthögskolan i Stockholm och bor och är verksam utanför Bollnäs. Målningen The Negative Form of an Empire är specifikt utförd till utställningen Föreställningar om naturen. I Sara-Vide Ericsons måleri uppträder landskapet ofta som en noga utvald och betydelsebärande miljö. Målningarna skapas i ateljén i Hälsingland och föregås av studier av omgivningarna, där fotografi och performance är en viktig del i tillblivelsen av det slutliga verket.

Samtalet sker via Microsoft Teams. För att ta del av samtalet krävs det en smart telefon, en surfplatta eller en dator med internetanslutning. Läs mer om Teams här.

Anmälan krävs!
Anmäl dig genom att skicka mail till anmalan.karlsgatan2@regionvastmanland.se senast 21 januari. Efter att du har anmält dig får du en bekräftelse via mail med länk till samtalet och instruktioner till hur du kopplar upp dig.

Konstfredag! Presenteras i samarbete med Västerås konstförening och studieförbundet SENSUS. Läs gärna mer om deras verksamheter på respektive hemsida:
Västerås konstförening: https://vkfhemsida.wordpress.com/
Studieförbundet SENSUS: https://www.sensus.se/