Kostnadsfria besök för förskola, skola och gymnasium

Som skola har du möjlighet att besöka Västerås konstmuseum helt utan kostnad. Vi erbjuder en bred och inspirerande verksamhet som tar hänsyn till varje grupps ålder, förutsättningar och önskemål. Välkommen att kontakta museets pedagoger för att boka in ett besök med visning och workshop i Konstlabbet.

Alla bokade grupper möter en av museets erfarna konstpedagoger som håller i besöket. Med samtal och aktivt deltagande utforskar vi konsten genom visningar i utställningarna och workshops i museets Konstlabb. Eleverna får chansen att arbeta kreativt, formulera tankar i ord, lyssna till andras upplevelse av samma konstverk och utmanas till att tänka kritiskt. Läs om våra olika temavisningar nedan eller kontakta oss för att utforma ett program efter dina önskemål. För att underlätta för dig som lärare så har vi delat in aktiviteterna efter årskurs.

Konst och kultur i läroplanen

Västerås konstmuseum är en unik lärandemiljö med en konstsamling att hämta både inspiration och kunskaper ur. Museets pedagoger har kännedom om skolans läroplaner och arbetar aktivt för att främja elevernas kreativitet, nyfikenhet, självförtroende och vilja att utforska nya idéer. Vi har även flera aktiviteter för lärare och pedagoger. Exempelvis fortbildning, workshops och lärarmingel. Håll utkik!

Kolla konsten!

Konstvandring. I staden finns många konstverk i parker, på hus, på gator och torg. Det kallas för offentlig konst, offentlig betyder ”för alla”. Vi går en konstvandring i lugnt tempo och tittar på och pratar om de olika konstverken. Varför finns offentliga konstverk?

Aktiviteter: Visning utomhus, samtal och efterarbete.
Gruppstorlek: Enligt överenskommelse
Längd: Cirka 45 min
Bokningsbar: Under perioden april–oktober när vädret tillåter

Kontakt

För alla frågor som rör konstpedagogik, nyhetsbrev till skolor och inbjudan till lärarmingel:
Shahla Mohebbi
shahla.mohebbi@vasteras.se
021-39 17 84

Karin Toll
karin.elisabeth.toll(at)vasteras.se
072-084 92 82

För övriga frågor:
konstmuseet@vasteras.se
021-39 32 22

Våra öppettider hittar du här.