Skapa med konst

Västerås konstmuseum är en plats för hela familjen. Här kan alla åldrar uppleva en frisk blandning av konstnärliga uttryck och idéer. I Konstlabbet har du som ung även möjlighet att testa på och utveckla dina tekniker, under ledning av våra erfarna och inspirerande pedagoger. Testa gärna någon av de återkommande evenemang som nämns nedan.

Barnens Konstfredag

Barnens konstfredag riktar sig till barn upp till 6 år som deltar tillsammans med en vuxen. Vi skapar fritt kring ett tema i Konstlabbet, går på en lekfull minivisning, eller hänger i konstmuseet! Barnens konstfredag leds av konstmuseets pedagoger. Vi startar kl 10 och håller på till kl 11.30. Det är begränsat antal platser och du måste anmäla dig för att delta. Se vår programkalender.

Barnlördag i Konstlabbet

Skapande verksamhet för barn. Vi testar olika tekniker och skapar tillsammans i Konstlabbet på Konstmuseet. Vi startar kl 13 och håller på till kl 15. Det är begränsat antal platser och du måste anmäla dig för att delta. Se vår programkalender. 

De veckor vi inte är i Konstlabbet arrangerar Västmanlands läns museum Barnlördag i Pedagogen som också ligger på Karlsgatan 2.

Konstlabb HelaHelgen

Konstlabb HelaHelgen är en drop-in verksamhet, där du på egen hand får undersöka och labba utifrån ett tema konstpedagogerna har förberett. Konstlabb HelaHelgen har öppet klockan 12-16 vissa helger i månaden och då både lördag och söndag. Besökare i alla åldrar är välkomna. Det är kostnadsfritt och ingen anmälan krävs. Se vår programkalender där vi presenterar aktuellt tema när det närmar sig.